Светски дан без аутомобила – 20. септембар

Сви ученици, од 5. до 8. разреда, су 20. септембра обележили Светски дан без аутомобила! Учествовали су у радионицама које су их подстакле да размишљају о значају смањења загађења и очувању животне средине.

У оквиру радионица ученици су правили дигиталне постере са снажним еколошким порукама, који истичу важност уштеде енергије и предности коришћења бицикала, тротинета или пешачења уместо аутомобила. Поред тога правили су паное и постере који су изложени у ходнику/холу школе.

Такође, одржан је Полигон спретности и брзине за ученике 8. разреда који су се такмичили у показивању својих вештина. Победници су награђени дипломама за освојена прва три места, а посебне честитке упућујемо ученицима који су показали изузетну брзину и прецизност.

На наредним часовима, ученици су имали прилику да продубе своја сазнања о хибридним и електричним возилима, као делу будућности превоза. У оквиру наставе технике и технологије, уче о енергетској ефикасности, алтернативним изворима енергије, као и о превозним средствима будућности, укључујући електрична возила и бицикле на соларни погон.

Актив наставника технике и технологије

Comments are closed.